Romanen Kodeks

Romanen Kodeks er nu udkommet på Forlaget Calibat. Det er Manfred Christiansen, der har lavet det fine cover. Kodeks er en ungdomsbog, hvilket vil sige fra cirka 14 år, men den kan selvfølgelig også læses af voksne.

IMG_1238

Her kan du læse et lille klip:

En voldsom smerte fik mig til at falde ned på knæ med hænderne om mit hoved. Hans knyttede hånd var lige ud for mit ansigt nu. En stor tot af mit hår stak ud mellem hans fingre.

Hold kæft, hvor han piver,” lød det fra den anden. ”En fucking tøs.”

Hans sorte bomberjakke var lynet helt op. Jeg forsøgte at rejse mig op, men Jakken lagde en hånd oven på mit hoved og trykkede mig ned på knæ igen.

Du bliver bare siddende,” hvæsede han og rakte om bag mig og tog min guitar. ”Hvad fanden, sidder du og spiller bøssesange her helt alene?”

Han slog hårdt ned over strengene et par gange, mens han hujede højt. Pludselig svingede han guitaren ud i strakt arm og hamrede den ned mod betonkanten lige bag mig. Lyden af splintret træ og deres hånlige råb fyldte mit hoved. Jeg klemte øjnene hårdt i og ventede på smerten.

Jon og hans ven Khalil bor i et kvarter nogle nok ville kalde en ghetto, hvilket ikke er så skidt som det lyder. Men freden forsvinder, da nynazister begynder at hærge rundt. De håner og overfalder dem, de kalder perkere og bøssesvin, og Jon og Khalil er begge i skudlinjen. Men så dukker pigen Vigga op, og hun finder sig ikke i noget som helst.

Kodeks er en fortælling om venskabet mellem tre unge, der bliver konfronteret med valget mellem tilgivelse og hævn – og må betale prisen for deres valg.

Kodeks kan bestilles direkte fra forlaget, eller din lokale boghandler kan bestille den hjem til dig.

 

3 kommentarer

Filed under Uncategorized

3 responses to “Romanen Kodeks

  1. Mariann

    Hej Gudrun. Kommer “Kodeks” ikke på CFU? Jeg vil rigtig gerne læse den med min 8. klasse næste skoleår. Jeg synes, det er en forrygende ungdomsbog!
    Mh Mariann

    Like

  2. Pingback: KODEKS som lydbog | gudrun Østergaard

  3. Pingback: Kodeks – en fortælling om tilgivelse | gudrun Østergaard

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s