ORD HAR HÆRGET

42362CBB-9F80-452E-98BC-D930A26D38FD

Min novellesamling ORD HAR HÆRGET er netop udkommet på Forlaget Kandor, som beskriver bogen sådan her:
“Verden krakelerer. Det er ikke kun vejret, der raser, og isen, der slår sprækker. Mellem individer, befolkningsgrupper og ideologier opstår revner, som vokser til uoverstigelige kløfter. Forandringen spreder sig som et usynligt kaos i det velordnede samfund. Som katastrofer så store og ubegribelige, at der kun er mulighed for at flygte, fornægte eller at overgive sig.
I ‘Ord har hærget’ bliver alt forsøgt. Mennesker søger tilflugt bag høje mure eller på idylliske ferieøer. Nogle tilpasser sig i hverdagens fortrængninger. Andre tager afstand fra fortidens rædsler, men kommer derved til at varsle begyndelsen på nye mareridt.
I denne novellesamling præsenterer Gudrun Østergaard læseren for glimt af en foruroligende sandsynlig fremtid. Der er fremtidssyner af en verden dækket af hav og permafrost. Der er ildevarslende beretninger om et genkendeligt Danmark, hvor censur, fascisme og racehad lurer under overfladen. Novellerne tager læseren med på en orwelliansk færd, hvor der ikke findes nogen lette svar.”

Samlingen består af 17 noveller – nogle af dem har tidligere været udgivet i forskellige antologier, andre har ikke været trykt før nu:

 

 • Noget at skulle have sagt
 • Sprækker
 • Den sidste markør
 • Nocebo
 • Vågehuller
 • Kreds 11 mandag aften
 • Når krager i hobetal søger ly
 • Havnomader
 • Kolonien
 • Som ingen andre ser
 • Sidst på eftermiddagen, først på aftenen
 • Animaxit
 • Knæler
 • Udenfor
 • Agernø
 • Et barndomshjem
 • Ord har hærget

Ord har hærget kan findes her

2 kommentarer

Filed under Uncategorized

2 responses to “ORD HAR HÆRGET

 1. Susanne Persson

  Hej Gudrun.
  Jeg har læst flere af dine fantastiske novellesamlinger via biblioteket sidste år. Kan det passe, at der i en af dem var en historie om et par, der er uden og handle, hvor konen bliver beskyldt for butikstyveri?
  Kan simpelthen ikke huske titlen – og måske heller ikke forfatteren, men tror det er dig 🙂
  Mvh. Susanne Persson

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s