Nocebo – en horrornovelle

Forlaget Enter Darkness har udgivet novellesamlingen Rustkammeret, som er andet bind i serien Fortællinger fra mørket.

rustkammeret

Jeg har novellen Nocebo med, som er en fortælling om forbandelser – indre som ydre.

“Det medicinske forklaringsunivers opererer med naturalistiske og synlige sammenhænge, mens hekseri og magi gør brug af usynlige og personificerede årssagssammenhænge.”

Sundhedspsykologi, Peter Elsass, 1992

Begrebet Nocebo kommer fra latin, hvor det betyder jeg skader. Modsat placebo, som kendes fra placeboeffekten i afprøvning af blandt andet lægemidler, udløser nocebo en negativ effekt som konsekvens af en persons tro og forventninger.

Her er et lille klip fra novellen:

Det hvide lyste med røde blodkar i hans øjne. Overlæben krængede sig op i et vrængende smil så hans spidse hjørnetænder blev blottet. Einar følte trang til at forsvare sig, løbe væk, forsvinde ud af den her vanvittige situation, men Babas blik naglede ham til jorden. Koldsveden brød frem på Einars pande, og pulsen dunkede i tindingerne. Babas smil blev bredere. Han havde bemærket Einars angst. I udkanten af sit synsfelt kunne Einar se de andre ved bålet, der havde rejst sig op nu. Afventende stod de, spændte som fjedre. Baba spærrede de runde øjne endnu mere op, et glimt lyste fra de udvidede pupiller der sugede Einar ud af sig selv og ind i tomheden.

Som i slowmotion løftede Baba sin venstre pegefinger og rettede den mod Einar, mens han stødte ordene ud:

“I – CURSE – YOU!”

Fortællinger fra mørket og Rustkammeret har sin egen hjemmeside, hvor man kan læse mere om og bestille bogen. Klik her, hvis du vil se nærmere på en urovækkende novellesamling.

 

 

Skriv en kommentar

Filed under Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s