Efter fødslen – Lige under overfladen 12

LUO12-EfterFødslen-front

 

 

 

 

Så er det 12. bind i serien Lige under overfladen fra Science fictioncirklen udkommet. Bogen har fået titlen Efter fødslen, Carl-Eddy Skovgaard er redaktør og Manfred Christiansen har lavet coveret.

 

 

 

De 30 noveller er skrevet af:

Lars Ahn – Lars Behn-Segall – Caner Doga Cansi – Malte Simon Christensen – Michala Elk – Jesper Goll – Torben M. Husum – Søren Toft Høyner – Richard Ipsen – Trine V. Ipsen –  Jesper Rugård Jensen – Flemming Johansen – Nikolaj Johansen –  Kenneth Krabat –  Bjarke Schjødt Larsen – Anna Theresa Ebert Lauritsen – Niklas Lillelund – Johannes Lundstrøm –  Viggo Madsen – Helle Perrier –  Christian Holger Pedersen –  Luna D. Petersen – Flemming R.P. Rasch – Maria Frantzen Sanko – A. Silvestri – Glen Stimøe – Helene Toksværd – Anne-Marie Træholt – Sara Weisdorf – Gudrun Østergaard

For mig er det lidt særligt, fordi jeg har en slags jubilæum, da det er 10. gang, jeg har en novelle med i Lige under overfladen-serien.

Min novelle i LUO 12 hedder Når krager i hobetal søger ly, og den er efter min egen mening en lidt spøjs historie. Den tager nemlig afsæt i en lang række gamle mundheld og talemåder om vejret – såkaldte vejrvarsler.

Der findes mange forskellige slags varsler: poetiske, klodsede, sjove og aparte. Da jeg skulle skrive historien, anskaffede jeg antikvarisk bogen “Gamle danske vejrvarsler” af Ib Askholm. Han har opdelt varslerne i kategorier som: Husdyrene, De vildtlevende dyr, Planterne, Himlen osv. Bogen indeholder også et vældig interessant og overraskende kapitel om Gamle vejr-“instrumenter”. Altså en sand guldgrube for mig, der bare havde en vag ide om at ville skrive en historie, hvor vejrvarsler indtog en central plads.

Ideen i Når krager i hobetal søger ly er, at klimaet er blevet så ustabilt og omskifteligt, at det er komplet umuligt at forudsige det meteorologisk. Derfor vinder de gamle vejrvarsler indpas og guider og styrer i høj grad vores hovedpersons hverdag.

Her er et par af de varsler, der er med i novellen:

Når krager i hobetal søger ly, kommer stormen snart til din by.

Et pindsvin med pind i mund er tegn på en gylden stund.

Går sol i røde roser ned
Bliver vejret lutter herlighed
Men står den op i flammeskær
Giver dagen regn og rusket vejr

Én svale gør ingen sommer.

Når svalen sine vinger mod jorden daske, man snart vil høre regnen plaske.

Og nok mit yndlingsvarsel: Driver dug falder regn.

Resten af historien kan læses i Efter fødslen, der indtil den forhåbentlig snart dukker op på bibliotekerne, kan fås på Science Fictioncirklens Forlag her

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar

Filed under Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s