Den nye koloni udkommet

I august kom Lige Under Overfladen 5 fra Science Fiction Cirklen.

http://www.sciencefiction.dk/udgivelser/boger/den-nye-koloni.html

Jeg har novellen Den sidste markør med som handler om assimilationspolitik og kvindeidentitet i en dystopisk fremtid.

Der har været afholdt forfatterpanel, som blandt andet gav mulighed for at møde nogle af de andre forfattere og høre deres overvejelser over genren og deres skriveprocesser. Ligesom de foregående gange er dette en inspirerende oplevelse.

Den nye koloni har fået en pæn lektørudtalelse, så nu har den også en chance for at havne på bibliotekernes hylder.

2 kommentarer

Filed under Uncategorized

2 responses to “Den nye koloni udkommet

 1. Hej Gudrun
  Jeg er i gang med at skrive DHO og har valgt din novelle “Den sidste markør”. Dog er der er et problem med at have valgt science fiction genren. Der er nemlig et krav om at man skal bruge sekundær litteratur, men da novellen er ret ny, har det været ret svært at finde noget. Derfor har jeg nogle spørgsmål:

  Som udlænding skal man da have alle markører og 5 striber på dem alle for at blive dansk borger? Eller hvad skal der ellers til?

  I forhold til fertilitetsmarkøren: Hvorfor lige de magiske 1,9?

  Emines estimerede værdier af hver ekstraktion er 0,28. Vil det sige at hvert af Emines fremtidige børns geners værdi er 0,28? eller hvordan?

  Derudover håber jeg det ikke er for meget forlangt at bede om din fortolkning af novellen. Det skal dog understreges at jeg vil bruge denne til at diskutere frem og tilbage mellem min egen fortolkning og andres. Det er nemlig her jeg mangler denne sekundære litteratur.

  Min egen fortolkning er den at hele novellen skal ses som en kritik på nutidens samfund. Især det faktum at mange danskere ikke selv ville kunne bestå borgerprøven, udlændinge skal tage for at blive dansk statsborger. Derudover også en kritik af at vi danskere tvinger meget af vores egen kultur ned over hovedet på indvandrere (jeg tænker specielt på brugen af ordet assimilation frem for integration).

  På forhånd tak!

  Like

  • Lige en uddybning til spørgsmål 3: Skal det forstås som at Emine skal have 7 børn for at få hvad der svarer til gennemsnittet på 1,9 børn – derved sagt at hendes børn er “ringere” i kvalitet?

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s