Omtale i Proxima nr. 95

I sommerens nummer af sciencefictiontidsskriftet Proxima har Niels Dalgaard en artikel om dansk science fictions opblomstring igennem de sidste år. Med udgangspunkt i elleve antologier med noveller omtales en stor del af de forfattere, jeg ofte deler sider med i diverse udgivelser – og mine historier får skam også et par fine ord med på vejen. Under overskriften Halvdelen af verden, en tredjedel af forfatterne står der blandt andet:

Gudrun Østergaard dyrker beskrivelsen af det eksotiske gennem velkonstruerede metaforsystemer. (…) Det er smukt og betydningsladet på samme tid, og et eksempel på at genre ikke bliver ringere af at få tilført traditionelle litterære teknikker.

Jeg er således havnet i kategorien kvindelige sciencefictionforfattere med navne som: Camilla Wandahl, Lonni Krause og Ellen-Miriam Pedersen, og det er jeg ganske godt tilfreds med – en feministisk vinkel er aldrig af vejen og så i fint selskab 🙂

Skriv en kommentar

Filed under Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s