1. marts 2014 udkommer min roman Regnfaldet på Forlaget Kandor.
Mens regnen ubønhørligt siler ned over en unavngiven by, lever fire lejere hvert deres liv i en gammel beboelsesejendom. Særprægede og adskilte. Den eneste i huset, der umiddelbart virker normal, er viceværten.
Regnfaldet er historien om, hvor forskellige virkelighedsopfattelser kan være – og hvad der kan ske, når de støder sammen. Personerne lever side om side, i hver deres lejlighed, men har lavet sig vidt forskellige konstruktioner for at håndtere virkeligheden derude.
I Regnfaldet er viceværten den, der via sit arbejde bevæger sig ud og ind af beboernes respektive lejligheder og virkeligheder og dermed også bliver den spinkle tråd af ‘normalitet’ og fællesskab imellem dem.
Her er to klip fra Regnfaldet:
Fire vinduer bliver åbnet: to på første sal og to på anden. Prøvende stikkes en hånd ud ad hvert vindue. Regndråberne springer op fra fire håndflader i små plask. Synkront stikker de alle fire hovedet ud og kigger først ned på vandet, der løber som en lille flod i gaden, og derefter op mod den tætte himmel. Ingen af dem får øje på hinanden. De ser kun regnen. Det er angsten, der driver dem. Driver dem som vandet, der fortsat løber ned ad ruderne i hver deres lejlighed.
Med et dukkede skyggen op og landede uden for vinduet. Han kunne bare ane den i kanten af sit synsfelt. Så langsomt han kunne, bukkede han sig frem, indtil hans ansigt kom fri af bornholmerurets hjørnekant – en due, en blågrå, beskidt, fræk due, der stod på sålbænken lige uden for ruden og kiggede ind i hans stue uden det mindste tegn på generthed.
Regnfaldet er en fortættet fortælling, der bevæger sig på kanten af det realistiske. De fire lejeres blik på sig selv og verden fører til små, mystiske hændelser – magiske træk i historien, der afspejler personernes kæntrede virkelighedsopfattelse.
Regnfaldet handler om eksistentiel angst – erkendelsen af døden, som et grundvilkår, mennesket må leve med. Vi håndterer det på hver vores måde – med forskellige forsvarsmekanismer og overlevelsesstrategier, som giver os forskellige opfattelser af verden og os selv. Det fører til en grundlæggende ensomhed, fordi vi aldrig helt kan dele vores virkelighed med andre. Mødet med andre mennesker – vores relationer – er derfor altid udfordret af, om vi kan forhandle os frem til en fælles forståelse af virkeligheden.
Hvis du har lyst til at læse Regnfaldet, kan bogen bestilles gennem en boghandler eller købes direkte fra forlaget http://www.kandor.dk
Regnfaldet er på 194 sider og koster 199 kr.
Pingback: Anmeldelse af Regnfaldet – på engelsk | gudrun Østergaard
Pingback: Regnfaldet som e-bog | gudrun Østergaard
Pingback: Anmeldelse af Regnfaldet i Himmelskibet | gudrun Østergaard
Pingback: Interview til Fantastikken | gudrun Østergaard